Nu tijdelijk gratis verzending met de code 'GRATIS' in heel Nederland!

Waarom bamboe?

Boom plant gras

Bamboe is een grassoort: het sterkste en snelst groeiende gras ter wereld. Een materiaal dat in Azië al eeuwenlang gebruikt wordt, met ontelbaar veel toepassingen en kwaliteiten. Een stukje gras dat veel meer gebruikt kan worden, vooral in het westen. Maar wat maakt bamboe nu relevant?

 

Donut-Economie

Bamboe past perfect binnen het baanbrekende Donut-Economie idee van bestsellende schrijver en econoom Kate Raworth. Deze vrouw staat voor een gezonde economie die de capaciteit van de aarde respecteert en haar niet uitput. Bekijk onderstaande video voor de korte uitleg van deze vernieuwende en verfrissende kijk op onze wereld:

 

 

Brakke grond

Bamboe groeit op brakke grond, dat wil zeggen: op stukken land die voor ander gebruik vaak ongeschikt zijn. Denk aan stukken aarde met weinig voedingsstoffen of bijvoorbeeld steile hellingen. Tel hierbij op dat bamboe zelf weinig voeding en aandacht nodig heeft om te groeien en het is duidelijk dat een groter gebruik van bamboe perfect in het plaatje van een aarde mét grenzen past.

 

Bamboe kan met haar lichte belasting op de natuur een mooi onderdeel van de Donut-Economie worden: minimale belasting van de natuur en ideaal voor hergebruik.

 

Meer bamboe

bolobi gelooft in een wereld waarin we de grenzen van de aarde respecteren en daarom zet bolobi zich in om iedereen kennis te laten maken met bamboe. Door middel van kwaliteitsproducten die in het dagelijks leven makkelijk te gebruiken zijn moet iedereen om: meer bamboe! Onze missie is om met z’n allen slechte materialen in te ruilen voor materialen die de capaciteit van onze aarde respecteren.